Ajutor ofertă prese de furtune

Stimaţi Vizitatori !

Pe această pagină vă oferim informaţiile de bază în legătură cu sertizarea furtunelor şi încercăm să acordăm un sprijin celor care acum doresc pornirea unei astfel de afaceri prin recomandarea unui utilaj corespunzător cerinţelor D-voastră.
În primul rând vă prezentăm furtunele hidraulice cele mai frecvent întâlnite. Nu dorim realizarea unui studiu in acest domeniu, numai o prezentare generală a acestora.

TIPURI DE FURTUNE HIDRAULICE:

La sertizare furtunele hidraulice în majoritatea cazurilor sunt:
Furtune hidraulice cu o inserţie metalică: marcat cu 1SN
Furtune hidraulice cu două inserţii metalice: marcat 2SN
Furtune hidraulice cu patru inserţii metalice: marcat 4SP
Furtune hidraulice cu patru inserţii metalice întărit: marcat cu 4SH

– Furtunele hidraulice cu o insertie (1SN) metalica au învelişul interior din gumă, iar iar în învelişul exterior au un rând de spirale metalice pentru întărire. Se foloseşte pentru presiuni mai mici. Se utilizează la instalaţii industriale la deservirea comenzilor hidraulice. Se poate utiliza în domenii unde presiunea de lucru este mai redusă. De exemplu la utilaje agricole la adaptoarele de ridicare /coborâre – comenzi automate – la aparte de spălat cu presiune mică – furtune de ulei la refulare – furtune de aer la compresoare – şi alte furtune aer.

– Furtunele hidraulice cu două inserţii (2SN): învelişul din interior este din gumă, iar în partea de interior are vulcanizat două straturi de spirale metalice. Se utilizează la presiuni mai mari. Este tipul de furtune cel mai frecvent utilizat datorită domeniului de presiune autorizat. Se poate folosi la sistemele de ridicare la stivuitoare – la sisitemul de ridicare la macarale – utilaje de lucru – la utilaje agricole – la utilaje industriale şi în alte domenii.

– Furtunele hidraulice cu patru inserţii (4SP): învelişul din interior este de gumă, iar în învelişul exterior are vulcanizat patru straturi de spirale metalice. Se utilizează la presiuni ridicate, mai ales în locurile unde cantitatea de ulei hidraulic este mare (diametrul de furtun este mai mare) şi presiunea de lucru este mai ridicat. Cele patru insertii metalice asigură calităţile acestea. Se foloseşte la utilaje de ridicat – la utilaje în mină – utilaje industriale de mare precizie – şi alte domenii.

Furtunele hidraulice cu patru inserţii (4SH): este o variantă specială întărită. Inserţia fiind din metal mai rezistent, este ideal pentru presiuni foarte mari, presiuni de şoc. Echipate cu armături speciale satisfac cele mai speciale cerinţe, unde greutatea de ridicat este mare. Se poate utiliza la instalaţii de ridicat – instalaţii de demontat – instalaţii hidraulice şi altele.

După citirea acestor informaţii vă recomandăm vizionarea filmelor video postate pe pagina noastră.

SERTIZAREA FURTUNELOR HIDRAULICE:

Vă prezentăm pe scurt modul de sertizare a furtunelor hidraulice.
– După identificarea furtunelor alegem cea mai potrivită necesităţilor nostre.
– Se taie la lungimea corespunzătoare.
– Se alege conectica corespunzătoare.
– Se fixează bucşa aleasă, şi armătura aferentă.
– Se reglează cota de presare conform normelor comunicate de producătorul presei.
– Se execută sertizarea.

ALEGEREA MAŞINII ( PRESEI ) DE SERTIZAT CORESPUNZĂTOR:

Vă prezentăm câteva informaţii pe baza căreia puteţi alege maşina corespunzătoare cerinţelor D-voastră.
Există mai multe variante de maşini (prese) de sertizat.

1, Maşini (prese) de sertizat manuale.
Aceste utilaje se recomandă pentru serviciuri, datorită greutăţii lor realiv mic, fiind uşor de mişcat, de manipulat. Nu este necesar nici o sursă de curent, utilajul fiind manual. Transportul este uşor, montarea uşoară la locul de muncă. Este ideal în cazul în care utilajul defect este la distanţă mare de la atelierul de sertizat şi executarea reperaţiei este urgentă, cum ar fii la cariere de piatră, prelucrarea pământului, etc. Este un foarte mare ajutor datorită faptului că furtunul defect se demontează pe loc şi cu ajutorul preselor manuale se execută reparaţia cu promptitudine.
Aceste utilaje se pot folosi nu numai pentru serviciuri ci şi pentru sertizare loturi mici de furtune hidraulice pe bază de comandă.
Vă rugăm să urmăriţi filmul de prezentare pentru Techmaflex PM 18.

2, Maşini de sertizat (prese) furtune pneumatice (acţionate cu aer)
La aceste utilaje presiunea de lucru se relizează cu ajutorul aerului în cilindrul de lucru a utilajului. În acest mod scuteşte personalul de depunerea efortului pentru a acţiona utilajul, dar este necesară existenţa aerului comprimat. Acesta se poate realiza în atelier cu conectare directă la aer comprimat sau cu ajutorul unui compresor de capacitate medie în cazul serviciurilor mobile. Folosirea pe teren este mai complicat datorită lipsei curentului electric, fiind necesar utilizarea unei generator de curent.

3, Maşini de sertizat de curent continu de 12/24V
Forţa de sertizare în cilindrul de lucru se realizează cu ajutorul curentului electric continu de 12/24V.

4, Maşini de sertizat (prese) furtune hidraulice la 220V
Acest tip de utilaj este foarte utilizat în locurile unde nu există curent trifazic, având aceleaşi calităţi. Pentru realizarea forţei necesare de presare este nevoie de un motor de 220V. Parametrii de strângere sunt identice cu a celor trifazice, numai timpul de executare a lucrării este mai mare din cauza folosirii unei cuple mai mari. Avantajul acestor utilaje este datorită curentului de alimantare de 220V.

5, Maşini de sertizat (prese) furtune hidraulice 380V
Este tipul de utilaj cel mai utilizat. Datorită necesităţii forţei mare de strângere la bucşe şi armături – în unele cazuri ajungând la 80-400 tf.-şi pentru executarea cât mai rapidă a lucrării se recomandă utilizarea acestora. Din aceste tipuri de utilaje este cea mai diversificată ofertă. Există varianta care trebuie montat pe masa de lucru, verticale, de capacitate mare cu forţa mare de strângere – sau pentru furtune industriale de dimensiuni extra cu deschidere mare a bacurilor.
Maşinile de sertizat montate pe masa de lucru au principiul de funcţionare bazat pe construcţia specială a capului de sertizat. În cilindrul de lucru se realizează o forţă foarte mare de lucru datorită directorului în formă de con. Bacurile direcţionate in formă conică ajută la strângerea inelelor cu precizie. Pentru sertizare de furtune 80% dintre utilizatori folosesc aceste tipuri de utolaje. Vă rugăm sa urmăriţi filmul de la Techmaflex PE 38.
Maşinile de sertizat ca cap îngust sunt speciale. Vă rugăm să urmăriţi filmul de la Techmaflex PES-32.
Maşini de sertizat verticale cu deschidere mărită. Sunt identice cu restul utilajelor, numai prin constrctia lor au deschiderea mărită a capului de sertizare. Cu aceste utilaje se pot sertiza furtune industriale de mărimi extra. Vă rugăm să urmăriţi filmul de la Uniflex HM480 şi HM 485.
Tehnologie pentru sertizat furtune hidraulice oferit de SC Hidrom Flex SRL. Pentru a descărca catalogul click aici!

ALEGEREA UTILAJULUI DE TĂIAT FURTUNE:

Tăierea furtunelor hidraulice datorită spiralelor metalice se poate executa numai cu utilaje speciale. Spiralele metalice fiind vulcanizate in interiorul furtunelor este foarte important ca în timpul tăierii acesta să nu se deterioreze, întrucât aici se realizeazi prinderea armăturile aferente. La tăiere metalele se încălzesc şi prin urmare s-ar putea topi învelişul furtunelor şi implicit ar conduce la deteriorarea compoziţiei furtunelor. Din acest motiv utilajele de tăiat furtune au discul de tăiere fix şi furtunele de tăiat cu ajutorul unui mâner se apropie de acesta.
Prin apăsarea uşoară a furtunelor pe discul de tăiere se deschide în V în momentul tăierii şi nu se încălzeşte spirala din interiorul acestora. În acest mod se realizează tăierea furtunelor fără deteriorarea compoziţiei. Vă rugăm să urmăriţi filmul cu maşina de tăiat furtune Techmaflex TE25-50 sau Uniflex EM 8.
Din acest motiv nu recomandăm tăierea manuală a furtunelor hidraulice că există pericolul încălzirii acestora.
La alegerea maşinii de tăiat furtune trebuie să luăm în considerare presa de furtun din dotare. Maşina de tăiat să corespundă cu caracteristicile maşinii de sertizat.

MAŞINA DE DECOJIT FURTUNE:

La sertizarea furtunelor hidraulice de dimensiuni mici nu este necesară decojirea lor.
Armăturile sunt astfel construite încât se pot sertiza direct pe furtun. Inelele de pe armături prin presare ajung până la stratul de metal din interiorul furtunii. La furtune de dimensiuni mai mari şi cele cu 4 spirale este obligatorie decojirea lor pentru a realiza o sertizare perfectă. Pentru realizarea acestui lucru se decojeşte furtunul din exterior prin îndepărtarea stratului de gumă. Se apasă uşor pe lamelele utilajului furtunul până ce se realizează decojirea lui. Vă rugăm să urmăriţi prezentarea lui la USM 6 Ecoline sau D 529. În unele cazuri mai ales la furtunele 4SH este necesară decojirea lor şi în interior pe o porţiune mai mică. Prin acesta se realizează prinderea mai bună a armăturilor la sertizare. Pentru decojire în interior este necesară existenţa unor cuţite speciale.

Sperăm ca prin acestă scurtă prezentare v-am fost de folos. Pentru alte informaţii vă rugăm să contactaţi specialiştii noştrii.
Vă rugăm urmăriţi filmele de prezentare de pe pagina noastră.

Cu stimă
SC HIDROM FLEX SRL
HIDRO MASTER ROMÂNIA

WordPress Lightbox